top of page

‘t Begint met Brein. Alles wat je doet, wat je denkt, wat je ervaart. Op welke wijze je het liefst wordt benaderd bijvoorbeeld. En hoe je leert en communiceert.

 

Dat is niet alleen aangeleerd, het is grotendeels ook fysiologisch bepaald. Net als je voorkeurshand (links- of rechtshandig). Zo heeft iedereen ook eigen brein- of denkvoorkeuren, die deels bepalen hoe je handelt, praat, associeert, contact legt, werkt...

 

Door te weten wat (je eigen) breinvoorkeuren zijn en hoe je deze bewust (strategisch) kunt inzetten, kun je meer uit jezelf en meer uit anderen halen.

 

De Neethling Brain Instruments™ (NBI) maken snel en betrouwbaar inzichtelijk welke breinvoorkeuren je hebt. NBI-analyse en trainingen worden dan ook wereldwijd gebruikt voor vele doeleinden.

Gebruik maken van ‘het hele brein’. Een beroep doen op de verschillende denkvoorkeuren. Dat is ‘Whole Brain Thinking’. Toepasbaar in de commercie, in het bedrijfsleven, in het onderwijs (als docent en student). En in alle andere situaties waarin wordt gecommuniceerd, gecreëerd en gedacht. Op individueel niveau en op groepsniveau. Zowel beroepsmatig als privé.

 

Het inzicht hebben in breinvoorkeuren kan je helpen bij het ontwikkelen van betere en effectievere relaties met anderen. Een goede analyse (indien mogelijk gebaseerd op een specifieke hulpvraag) kan bijdragen aan het maken van weloverwogen keuzes, bijvoorbeeld op het gebied van loopbaan-ontwikkeling.

 

Als NBI-trainer/practitioner kan Ed Verhage helpen bij een zelfanalyse, een relatieanalyse, een groepsanalyse en zelfs een organisatieanalyse. Het concept ‘Whole Brain Thinking’ is wetenschappelijk onderbouwd, logisch, begrijpelijk en daardoor voor bijna elke situatie toepasbaar. 

Er zijn verschillende NBI-instrumenten beschikbaar:

● Volwassenen (NL)

● Volwassenen (EN)

● Baankeuze (EN)

● Leiderschapsstijl (EN)

● Studenten 15-19 jr (EN)

● Creativiteitsstijl (EN)

● Ouderschapsstijl (EN)

● Vaardigheden (EN)

 

De vragenlijsten voor volwassenen (algemene breinvoorkeuren) is beschikbaar in het Nederlands. De overige vragenlijsten zijn momenteel alleen beschikbaar in het Engels. Er wordt gewerkt aan de Nederlandse vertaling (binnenkort beschikbaar).

 

De NBI-instrumenten brengen denkvoorkeuren (letterlijk) in beeld. Hieraan wordt een professionele analyse van de uitkomsten (het persoonlijke profiel) gekoppeld.

bottom of page